سمپلر آزمایشگاهی چیست ؟
سمپلر آزمایشگاهی یکی از مهمترین و پرکاربردترین تجهیزات در آزمایشگاه محسوب میشود که به منظور حجم برداری از نمونههای مایع و انتقال آنها به ظرف مورد استفاده قرار می گیرد. سمپلرهای آزمایشگاهی در انواع و اقسام مختلف ساخته میشوند که هرکدام از آنها ویژگیهای خاص خود را دارند و برای شرایط مختلفی مناسب هستند.
استفادهی صحیح و درست از یک سمپلر، تاثیر زیادی در دقت نتایج آزمایشها دارد و جزو مهارتهایی است که هر پرسنل آزمایشگاهی باید به آن مسلط باشد.
انواع سمپلر آزمایشگاهی:
سمپلرهای آزمایشگاهی، در انواع مختلفی ساخته میشوند و هرکدام ویژگیها و کاربردهای مخصوص به خود را دارند. بهطورکلی سمپلرها در ۲ نوع سمپلر آزمایشگاهی حجم ثابت و سمپلر آزمایشگاهی حجم متغیر ساخته میشوند. با استفاده از سمپلرهای حجم ثابت تنها میتوان حجم مشخص و از پیش تعیین شدهای را جابهجا نمود و امکان تنظیم و تغییر حجم نمونه برداری شده، وجود ندارد. به عنوان مثال چنانچه از یک سمپلر حجم ثابت ۵۰ میکرولیتری بهمنظور حجمبرداری از یک مایع استفاده شود، تنها میتوان به میزان ۵۰ میکرولیتر از نمونه حجمبرداری کرد و امکان برداشت مقدار کمتر و یا بیشتر از ۵۰ میکرولیتر نمیباشد. اما در سمپلرهای حجم متغییر، امکان تنظیم و تغییر حجم نمونهبرداری شده وجود دارد و میتوان بنابر نیاز، حجم سمپلر را تغییر داد. نکتهای که باید مورد توجه قرار گیرد، آن است که سمپلرهای حجم متغییر دارای حجم مینیمم(min) و ماکزیمم(max) هستند و کاربر تنها در این رنج میتواند از نمونه حجمبرداری نماید.
مزیت مهم سمپلرهای حجم ثابت نسبت به سمپلرهای حجم متغیر، آن است که تعداد قطعات درگیر در این مدل از سمپلرها، کمتر از سمپلرهای حجم متغیر است و این مساله باعث میشود تا سرویس و کالیبراسیون آن آسانتر باشد.
در دستهبندی دیگری، سمپلرهای آزمایشگاهی را میتوان به سمپلر آزمایشگاهی تک کاناله و سمپلر آزمایشگاهی چندکاناله تقسیمبندی کرد. در کارهای متداول و معمول آزمایشگاهی، از سمپلر تک کاناله برای نمونهبرداری از مایعات استفاده میشود. اما در مواردی که نیاز است تا از یک نمونه به صورت مکرر حجمبرداری صورت گیرد، بهمنظور سهولت در کار و سرعت بیشتر، از سمپلرهای چند کاناله استفاده میشود
مینا.lameh –
درمورد قابلیت اتوکلاو لطفا بیشتر توضیح بدین تشکر.
مهسا قاسم پور –
کاملا با دوام و با کیفیت هستش توصیه میکنم.🌹🌹🌹🌹